Tvättråd

Plagg från Lilleba ska tvättas skonsamt för att behålla de goda egenskaperna. Produkterna tvättas på 40 grader med vanligt tvättprogram och tvättmedel anpassat för ull och silke.

Använd inte sköljmedel.

Vi rekommenderar ett kort tvättprogram (30-60 min) och max centrifugering på 1000 varv med milt tvättmedel, och plaggen ska INTE tvättas som ull!

Anledningen till detta är att med ullprogram ligger kläderna stilla i vattnet, med liten eller ingen rörelse. Om du låter bambuviskos eller bomull ligga i vatten kan man få sur lukt och fibrerna blir svagare.
De nickelfria knapparna kan också rosta (blåaktig färg).
Det bästa är om du tvättar Lilleba-produkter enbart med andra bambu- eller bomullsprodukter. Detta på grund av att ull och syntetiska fibrer kan göra att Lilleba-tyget blir noppigt. Tvättpåse är också ett alternativ.

Fläckar kan tas bort med Citronsåpa eller annan mild fläckborttagning.

Kläderna ska inte blötläggas eller torktumlas. Vi rekommenderar heller inte handtvätt, då det är svårt att reglera temperaturen och färgen kan blekna.

Där en bra idé att vända avigsidan ut på kläderna före tvätt, så håller mönstret extra länge. Upplever du att kläderna krymper i tvätten? Sträck kläderna när de är blöta.

Add address